8/7/2022

Julita Gård

Julita

Julita gård ligger i hjärtat av Sörmland vid sjön Öljaren, 25 km utanför Katrineholm. Under sommarmånaderna drivs Julita Wärdshus, restaurangen invid Julita gård, av Tommy Myllymäki. Han är en flerfaldigt belönad kock som bland annat representerat Sverige i Bocuse d’Or, och nyligen åtnjöt hans restaurang Aira en stjärna i Guide Michelin. Utöver Aira driver han även Julita Wärdshus utanför hemorten Katrineholm, vilken hyllats i bland annat White Guide.

Vid skapandet av menyn till årets sommar lät han sig inspireras av den amerikanska södern. Matkulturen som är djupt rotad i det som till vardags kallas barbeque – där rök och eld står i fokus. Likheterna med det svenska köket uppenbarades tidigt, här har vi rökt, saltat och tillagat vår mat med hjälp av elden under en lång period. Tillsammans med lokala råvaror sammanvävs två matkulturer vars likheter är större än skillnaderna till en och samma – svensk barbeque.

Hitta hit: 

Julita Gård Värdshuset, 643 98. 

Tåg till Eskilstuna eller Katrineholm.

Busslinje 405 eller 714 från Katrineholm eller Eskilstuna till hållplatsen Julita Gård eller Julita skans.

Det finns självfallet även gott om parkeringsplatser på området för er som kommer med egen bil.

spelschema: 

17.00 - DÖRRAR ÖPPNAR
17.00 - PATRIK ARVE (DJ)
18.30 - CLEO
19.30 - PATRIK ARVE (DJ)
20.00 - CORNELIA JAKOBS
21.00 - PATRIK ARVE (DJ)
21.30 - DANIEL ADAMS-RAY

Maten: 

Restaurang Aira gör gästspel på Julita Wärdshus - upplevelsen är fullbokad.

Under Blomstertid kan man äta på Julita Wärdshus, boka via julitawardshus.se.

Det kommer också serveras mat från det befintliga caféet på Julita, där det finns ca 200 platser samt från en kiosk som säljer take away.

Det går även bra att medta egen picknick. Tänk då på att inte lämna efter er skräp. Medhavd alkoholhaltig dryck är inte tillåtet.

Julita Gård